4D 4E seminarski radovi

Osnove računalnih mreža (4D 4E)

Objašnjenje

U zadacima-seminarskim radovima potrebno je izraditi sklop, web stranicu/objavu ili aplikaciju. Tekstualni radovi se objavljuju i prikazuju u pregledniku pristupanjem mrežnom sjedištu učenika (otvaranje besplatnog i funkcionalnog web sjedišta moguće je na from.hr ili se alternativno mogu koristiti servisi poput wixsite, wordpress, google sites i sl.), odnosno predajom rada (ako je praktičan) ili prezentacijom i objavom (u slučaju softverskog rada).

Web sadržaje treba raditi isključivo na hrvatskom jeziku i pismu (u slučaju nepostojanja ili nepoznavanja odgovarajućeg prijevoda stručni izrazi mogu ostati u izvorniku), a potrebno je i obavezno na kraju rada navesti i poveznice na sve bitne izvore informacija. Nakon naslova potrebno je napisati kratak sadržaj rada. Rad treba sadržavati bar tri poveznice sa odabranih pojmova na relevantne stranice, a može sadržavati i slike. Aplikaciju je također potrebno dokumentirati na mrežnom sjedištu.

Potrebno je izraditi najmanje jedan rad u prvom i jedan u drugom polugodištu, a može ih biti ocijenjeno najviše četiri (4)  tijekom godine. Izrađeni zadatak koji je originalno autorsko djelo može biti ocijenjen ocjenama dobar, vrlo dobar ili odličan prema kriterijima vezanim uz cjelovitost, kvalitetu, upotrebljivost i originalnost. Dužina teksta treba biti cca 500 riječi. Moguće je predlagati i vlastite teme, te ukoliko odgovaraju nastavnim sadržajima bit će evaluirane kao i ovdje navedene.

 

Prijedlozi zadataka – tema:

teme_1

teme_2